Традиционен сирник със семена и куркума


Сирникът е подобно тестено изделие на познатите ни сиренки 🧀 от ученическите години, които купувахме в междучасията , но с куркума и 4 вида семена За полезните свойства на козето сирене няма да ви убеждавам. Който следи моите постове е научил много по темата.Тук само ще добавя, че в страните, които традиционно произвеждат от векове предимно козе и овче сирене страдащите от онкологични заболявания са изключително малък процент – между 1,5% и 2% от населението.

Днес към този прекрасен природен дар / козето сирене/ съм добавила и нещо от източната кухня за превенция и здраве – 1/2 ч.л. куркума. Моята е купена от пазара за подправки в Доха, където предлагането бе от Индия, Китай, Шир Ланка, Индонезия, Иран, Япония и поне още толкова други държави, производители на куркума. Истината е, че е по-интензивна на вкус, по-мазна и по-ярка на цвят.

За приема на семена- тиквени, слънчогледови, сусам, мак, лен също знаете ползите. Брашното е безглутеново и е смес от ориз, картофи и ръж.

Защо обаче сутрин е удачно закуската ни да започва със СОЛЕНО ,а не СЛАДКО малко хора имат яснота. Баба ми казваше: – Ще ти се преплетат червата ако не взимаш първо хапка солено 😉 ..което всъщност означаваше, че организмът все още е претоварен от необработените естествени захари, поети с плодове и зеленчуци

⚠️ 48ч трае естественото им ферментиране и разграждане след прием и то при активен и енергичен работен ден

⚠️ за допълнителните захар и подсладители, скрити във всички храни, дори в хляба ни изобщо няма да коментирам …

✅ Та за закуска хапвайте първо солено и печено/варено или сурово вместо пържено и сладко за щадящ организма и тялото ни живот.

Продукти :

– 1 яйце, обогатено със селен

– 1 ч.ч. от брашното

– 2 с.л.олио от тиквени семки/ може и зехтин/

– 3-4 с.л. кисело мляко

– 1/2 с.л. бакпулвер

– 1/2ч.л. куркума

– 1 шепа микс от 4 вида семена

– 150 гр. козе сирене / по ваш избор може и друго/

Пече се 25-30 мин. във фурна на 180гр.


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: