Сингапур – футуристичният град-държава, който да посетиш поне веднъж в живота си


Ботаническата градина в Сингапур е едно от задължителните места, които да посетите като турист на островната държава. Създадена през далечната 1822г, днес тя е част от Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разположена е на 74 хектара, за което ще са ви нужни около 2 часа да я обиколите цялата.

Интересен факт е, че национален символ на островната държава е орхидеята. В Ботаническата градина се намира и най-богатата колекция от орхидеи в света.

Сингапур е островна град-държава, която чрез своите иновации в сферата на туризма, строителството и еко политиката, се отличава тотално от всяка друга азиатска страна. Тя е комбинация от азиатска екзотика, буйна природа, но същевременно свръхмодерна архитектура, изумителен дизайн и политически закони, които биха стреснали и най-големите престъпници.

Островната държава е създала строги закони с огромни глоби, на което се дължи и славата й на една от най-сигурните страни в света.

Притежанието и трафикът на наркотици в страната се наказват със смърт. Проституцията обаче е легална. Дъвченето на дъвка е забранено, а дъвки не се продават никъде в магазините. Изплюването на земята, пресичането на необозначени места на улицата, пушенето на публични места, изхвърлянето натпадък на земята също се наказва солено. Ще бъдете изумени от чистотата по улиците.

Един от проектите на правителството, чията реализация е видима, е превръщането на Сингапур в град-градина. Изумителна е подредбата на растителност и зеленина в такава хармония с ултрамодерните сгради между нея. Туристите се разхождат спокойни и усмихнати от заобикалящата ги обстановка. Тук дори най-непокорните и невъзпитани представители на определени нации (напр. индийците) си мълчат и се подчиняват на невидимия ред и хармония. Очарование, чувство на доволство, запълнени сетива и заобикаляща те красота. Сингапур е труден да бъде описан с 2-3 думи. Това е място, за което ще са ви необходими поне няколко дни престой, за да обиколите най-популярните обекти. Резултатът обаче си струва – ще бъдете възхитени от напредъка на човечеството и същевременно дълбокото уважение на една държава към природата. Толкова много позитиви и съзидателност в един феномен – градът-държава Сингапур.


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: