Сандвич с райска ябълка, бри и рукола


В почивните дни човек обича да си угажда. Не бърза за никъде. А през зимните дни, когато светлината и слънцето намаляват, често температурите стават минусови, тогава точно ни се иска да има повече топлинка, уют и цвят около нас. Покрай вълнените чорапи, пижами с празнични мотиви в червено и чаша уханен билков чай в съзнанието се прокрадва и идея за една закуска за душата. Без бъркане, мазане, цапотене и печене. Без пържене и калории.

Сандвич – бърз, но не с познатите кашкавал и шунка. Не че имам нещо против, но в такива мънички лични моменти е хубаво да отдадем на душата, на тялото и на сетивата ни заслужено частица красота, наслада и ярък жизнеутвърждаващ цвят.

И ето го моето предложение за изкусителен сандвич с неща, които може да се намерят във всяка кухня. Сирене – няма дом без него. Горчица и мед за дресинга, с който ще намажем филийките. Хлябът е по избор, защото всеки има право на своите вкусове и свободна воля. Шунка, филе, прошуто или хамон е допълнението за любителите на месо. Но най-важната съставка е една узряла райска ябълка, защото тя е акцентът в този нетрадиционен сандвич.

Нужни продукти:

– 1 райска ябълка

– сирене /Бри или друго кремообразно е по оригиналната рецепта/

– свежа рукола / дребна дива с по-остър и пикантен вкус /листа на глухарче също са добри за използване, след потапяне в студена вода с малко оцет за 20минути, за премахване на горчивинита/

– мед

– горчица /едрозърнеста/

– прошуто / или друг вид сушено месо по желание/


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: