Защо не изпитваме удоволствие от живота и емоционалната тревожност надделява в нас?! Обърнете се към оранжевия цвят


Вибрацията на оранжевото се свързва с усещанията за физическо удоволствие, чувственост, емоции, творческа енергия и сексуалност. Отговаря за комуникацията ни с другите на емоционално ниво.

Този цвят е жизнерадостен, жив и динамичен. Като комбинация от червено и жълто този цвят носи енергията на любовта и топлината в червеното и логичното мислене и мъдрост на жълтото.

Действа стимулиращо и възбуждащо. Той е чудесен антидепресант, създава добро настроение, помага да приемем негативните събития в живота, да простим, да преодолеем трудните ситуации. Дава ни смелост и желание да приемем промените, открива ни нови хоризонти в живота. Оранжевото се асоциира с радостни емоции, ритъм, скорост, движение, чувственост, откритост, жизнерадост, общителност, но също така и с мързел и самодоволство. Този цвят помага при апатия, мъка, скука, при загуба на апетита, за подобряване на храносмилането, укрепване на имунитета, повишаване на потентността, при астма, жлъчни камъни и бъбречни заболявания. Да се избягва при хора, склонни към нервност и гняв.

Голяма част от успешните компании, отбори, личности са направили този цвят свой съюзник, избирайки го за лого.

А кой не обича портокали, сок от тях или ярките оранжеви тикви, ароматите и визията им в студените месеци?

Сега вече имате отговор кога и защо ви привлича този искящ и в същото време настройващ ви за творчество цвят. А ето и предложението ми за набавяне на този цвят с една весела техника-игра, която ще хареса на цялото семейство.

Техника за набавяне на оранжева вибрация

Есента е подходящият сезон за набавяне на нужната на нашето емоционално тяло оранжева енергия. В гора, в парка, в двора е пълно с листа, голяма част от които са оранжеви. Съберете ги на купчина и легнете върху тях с дрехите. Вземе ги в ръце и им се порадвайте. Оставете децата и домашния любимец също да се “изкъпе” в тях. Тяхната първичност е всъщност правилна реакция за естествено събиране на енергия от природата и нейните цветове.

А после може да попеете с детето, а защо не и сами оная чудесна песничка за оранжевите небе, море и да се почувствате изпълнен с жизнерадост.


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: