Мини-банички с песто от броколи и авокадо, сушени чери доматки с босилек и биволско сирене


В българските традиции млиновете, тестените изделия или баницата имат своите многобройни модификации и причудливи плънки. Тези мини-банички са моя идея, повлияна от тортията в Мексико, Централна Америка, САЩ и Канада, но плънката е в Средиземноморски стил.

Точените домашни кори са добра основа, за тези вкусни банички / както и някои видове арабски хляб/. Могат да бъдат и закуска, и предястие, но и малко допълнение към печено месо.

Пестото с броколи и авокадо се прави от 200гр. сварени за 7-10мин.броколи, 1 зряло авкадо, 10 пресни ореха, сол, бял пипер, сок от лимон и зехтин.

Сушените шарени чери домати са собствено производство, а как ги приготвям и съхранявам за дълго също може да научите от статиите в блога.

Изборът ми на сирене също не е случаен, а повлиян от баланса, който се постига между пестото и биволското сирене -тип Моцарела.

Не пържете, а само запечете на сух тиган баничките, защото в доматите и пестото се съдържа достатъчно количество зехтин, който ще спомогне за изпичането и хомогенността на плънката.

Продукти:

-2 бр. големи домашни кори за баница

– 100 гр. биволска моцарела

– 200 гр.песто от броколи и авокадо

– 20-25 бр.сушени чери домати


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: