Маями – бюджетна дестинация ли е?


Welcome to Miami! Bienvenidos a Miami!

Маями е дестинация, която задължително Ви препоръчвам да посетите. Това място обединява плаж, туризъм, здравословен начин на живот, латино култура, испански език и съвременен облик на град в едно. Маями е едно от най-чистите места в Америка, има ултрамодерни небостъргачи, хотели, бизнес сгради, уреден и лесен за употреба обществен транспорт, Uber, Lyft и свободен интернет на много места. Ако сте решили да посетите Маями,или имате транзит през Маями към друга дестинация, не пропускайте да посетите Downtown – центъра, South Beach, Ocean drive – крайбрежната и задължителният шопинг на Lincoln road.

💰 Маями е скъпо място, не само що се отнася до нощувки в хотели и ресторанти, но дори и в супермаркета. Пригответе си достатъчно долари, за да не останете неприятно изненадани и да си развалите почивката. Едно возене с автобуса е 2,25$, но, разбира се, има и карти. Ако искате да спестите максимално долари, има 2 много добри варианта, показани в аблума. Metromover – Метромувър, е безплатно електрическо влакче, с което можете да обиколите няколко основни обекта, най-важният от които е сити центърът. Има няколко линии и прекачването между тях е лесно като детска игра. Друг безплатен вариант за обиколки из Маями с ретро автобус е Metro Trolley. Отново са няколко линии, с редовен график. Метромувър не пътува до Южния плаж, но пък Metro Trolley – да.

Маями в действителност е отражение на много от песните, създадени в негова чест – The Underdog Project – Miami – “Всички обичат Маями”, “Има едно нещо, което знам със сигурност и това е, че не искам да напускам това място никога повече. Купонът продължава цяла нощ, красиви хора, красив живот.”  Will Smith – Miami – “Наистина симпатични лица, от всякакви народности – испанци, хаитяни, индийци, ямайци, черни, бели, кубинци и азиатци”, “Дойдох само за два дни, но всеки път, като идвам, се навивам да остана още и още”

Колкото и развит,и ултрамодерен да е Маями, той също има своята тъмна страна. Ще срещнете много бездомници, особено в градския транспорт или вечер, когато се разхождате из не толкова популярни места. Пазете се и не вярвайте на никого, тъй като тези хора са неадекватни и често надрусани/напушени. Тревата е много разпространена и леснодостъпна за всички.

Маями е испаноговорящо град. Около 80% от служителите и гражданите са латиноси или пришълци от други държави. 20 часа път със самолет от София до Маями си струват определено. Маями е един и няма друго такова място на Земята!


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: