Червен фреш с три М-та за активен ден


Щом усетя, че ми липсва топлина, уют и обичта ми се изплъзва, заменена от рутина и забързано ежедневие посягам към червения цвят.

Червените дрехи са предпочитан акцент в гардероба на всяка истинска дама със стил. И не се носят само по Коледа или на Свети Валентин, а щом ни се прииска да засилим женското начало.

При мъжете червеното се възприема като твърде силен, активен и ексцентричен, дори войнствен и агресивен цвят. Предпочитат го за спортни екипи, при състезания и като цвят за кола /предимно скъпи спортни модели/ .

Приемът на червени храни е свързан с набавяне на витамините от В групата. Любими червени плодове са ягодите, ябълките, френското грозде, черешите , а цвеклото и червените чушки са зеленчуковите фаворити в редица анкети и класации.

Малините, които са не по-малко вкусни и изкусителни остават някак в сянката на ягодите. Вероятно обяснението е в повечкото семчици, които не са приятни за мнозина, въпреки, че точно в тях се крият полезните вещества за нашето тяло. С помощта обаче на десетките нови уреди и технологии спокойно може да се консумират и тези ароматни малки червени плодчета.

Моят предпочитан червен фреш с малини през есенно-зимния сезон е със мандарини и свежа мента – фрешът на трите М-та. Вкусовете са силни и свежи.

Малините ги смилам в блендер и ги поставям на дъното на чашата. Върху тях внимателно сипвам изцедените мандарини, за да останат разделени цветовете. Пресните ментови листа леко начуквам с няколко цели малини и цитрусова захар в хаванче и поставям като завършек на фреша.


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: