За 2 дни в Нова Зеландия – какво да посетя?


Отдава Ви се уникалната възможност да останете за 2 нощи в Нова Зеландия – Окланд. Откъде да започнете? Ето някои предложения за бързо мобилизиране и взимаме на максимума от това далечно и брутално готино място!

Нова Зеландия – една далечна държава, почти друг свят. Там, където навсякъде по света е лято, а в Нова Зеландия е зима. Част от континента Океания, Зеландия е държава, за която не учим в училище. Твърде далеч от заобикалящия ни свят е и твърде далеч в развитието си от много от страните. За тези, които не знаят, тя е най-сигурната държава в света с много висок стандарт на живот. От София до Окланд ще прекарате поне 22ч във въздух и още няколко престой при прекачването си. 🛫

🌄 За да запазят чистотата и здравето на земята си, новозеландците са решили въпроса лесно и кардинално – нямате право да внасяте почти нищо като храна в държавата, или ще заплатите солена глоба – над 400лв, и ще ви я конфискуват. Хората там говорят английски, но не е същият, като този, който знаем. Местните са изключително приветливи, приятелски настроени, услужливи. Биха ти подали ръка в труден момент, дори и да не знаят кой си и какъв си. Разбира се, за нас българите, това е странно. Ние не се предоверяваме така лесно на непознати и винаги имаме едно наум. Затова ми беше трудно да повярвам, когато някой се държи толкова щедро и мило с мен, без да очаква нещо в замяна.

🏞 Преди да стъпите за пръв път в Нова Зеландия ще чуете от хората едно – “Природата!”. Всички говорят за нея като нарицателно за тази държава. Но докато не я видите с очите си, няма да повярвате. Те имат всичко – развита столица с модерни небостъргачи, бизнесцентрове, а в същото време острови, паркове, екзотични дървета, плажове, скали, планини, пещери, невиждани влечуги и уникално качествени продукти в супермаркетите. Окланд е най-големият град – чист, развит, съвременен. От пристанището в Окланд можете да стартирате вашите екскурзии. Разполагат с развит воден транспорт с големи модерни туристически кораби.

Ако имате два дни в Окланд – най-известните места, които можете да посетите наблизо са островите Devonport и Waiheke Island. Ferry-то от Окланд до Девонпорт е 15$ в двете посоки. До Waiheke има различни оферти, които включват фери, транспорт на острова, дегустация на вина и обяд. Тези пакети варират от 100 до 200$. Това, което ви препоръчвам, е да си купите само билет за кораба и билет за Hop on Hop off автобуса (60 долара). На място, във винарните има дегустация за 15-20 долара. Пробвате между 4 и 5 различни вина. Преживяването е задължително за престоя ви в Нова Зеландия, позната и с винопроизводството си.

Зимата в Нова Зеландия е мека – между 10-15градуса, но с постоянни краткотрайни валежи и бури. Чадър не е необходим, но шапка и есенно яке със сигурност ще ви трябват. Заради постоянните валежи, се появява дъга, което съвсем прибавя приказен вид на това място.

Екскурзия до тази непозната и толкова развита страна, с удивителната си природа и приветливи хора, ще ви излезе наистина солено. Като всяка държава с изключително висок стандарт на живот, цените съотвестват на него. Апартаментите, хотелите, стоките в магазините, сметките в ресторанта, билетите за различните трипове. Няма една сфера, в която да направите компромис и да спестите, но в крайна сметка престоят на подобно място е освежаващ и вдъхновяващ. Събужда приключенския дух у вас и уважението към природата.


Всички права запазени! 2021.

Последвайте ни: